Newborn fotografie

Newborn fotoshoot

Als je net trotse ouders bent geworden van een zoon of dochter, dan gaan de eerste dagen vaak als in een roes voorbij. Om later die eerste dagen nog eens te herbeleven, is newborn fotografie sterk aan te raden. Newborn fotografie is echt prachtig en waardevol voor later.

Zie de liefde voor je baby terug in elke foto

Newborn fotografie legt de liefde tussen ouder en kind op prachtige wijze vast. Niet geposeerd, maar gewoon het momentum. Tijden de fotoshoot draait alles om jullie als ouders en je kleine zoon of dochter. Je ziet de liefde voor de baby in elke foto terug en door de setting merk je amper dat die liefde vastgelegd wordt op een heel natuurlijke wijze. Vaak vindt de shoot plaats in huiselijke sfeer en kun je dus ook gewoon helemaal jezelf zijn. En juist dat levert de mooiste foto’s op.

Kleinste details

Newborn fotografie is ook het vastleggen van de kleinste details. De heel kleine vingertjes vol rimpeltjes, de teentjes, het wipneusje en de haartjes die de bolle toet bedekken. Newborn legt je baby op de meest gedetailleerde wijze vast. Als je die foto’s er later eens bij pakt, dan weet je niet wat je ziet. De specialist in newborn fotografie doet z’n werk zo goed, dat jullie als ouders op een bepaald moment niet eens meer weten dat er gefotografeerd wordt.

Maatwerk

De fotograaf kan maatwerk leveren. Foto’s van alleen de baby, foto’s waarop jullie met z’n drieėn staan en foto’s waarop eventueel ook broertjes en zusjes staan. De fotograaf kan van al zijn opnames een speciaal fotoboek maken en kan eventueel van de door jullie uitgezochte foto een canvas maken voor in de huiskamer. Als je snel bent, dan kan er een foto uit de reeks worden gebruikt als geboortekaartje en zo zijn er heel veel verschillende mogelijkheden.

Warm aangekleed

De newborn fotoshoot kan overigens ook in de studio van de fotograaf plaatsvinden. Dan worden vaak speciale spulletjes gebruikt om de foto’s een nog meer bijzonder effect te geven. Zorg er als ouders wel altijd voor dat de baby voor de shoot gegeten heeft en warm aangekleed is. In de verwarmde studio zal hij of zij vast en zeker in slaap vallen en ook dat levert de mooiste foto’s op. Pook dus ook thuis de kachel goed op voor de shoot.

Wacht niet te lang

Wie verstandig is maakt al voor de shoot een afspraak met de newborn fotograaf. Doorgaans wordt in de periode tussen de zesde en achttiende levensdag van je baby de shoot gemaakt. Wacht nooit te lang, want om de mooiste foto’s te kunnen maken is het mooier dat jullie zoon of dochter nog echt piepjong is, mits de situatie dit toelaat uiteraard.

Meer over newborn fotografie kan je hier vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *