Bruidsfotografie

De naam zegt het eigenlijk al, fotograferen op een bruiloft met alles erop en eraan.

Het is gebruikelijk om als trouwfotograaf de reportage, de receptie en de ceremonie vast te leggen. Op overleg kan natuurlijk ook de ochtend worden meegenomen, tegen betaling uiteraard, met als achterliggende gedachte de voorbereidingen van zowel de bruid als de bruidegom vast te leggen.

Bruidsfotografie is erg ruim, als trouwfotograaf wordt er dan ook veel van je verwacht. Denk zoal aan portretfoto’s, groepsfoto’s en een reportage. Ook kan de trouwfotograaf ervoor kiezen om de trouwringen ook op te nemen in de reportage, dit wordt gedaan met een macro objectief, tegelijkertijd ben je dan een trouwfotograaf en ook een macrofotograaf.

Bruidsfotografie

Voorbereiding op een trouwerij

Het is als fotograaf natuurlijk belangrijk om voorbereidingen te treffen voordat je ernaartoe gaat. Je wilt natuurlijk niet tijdens de trouwerij voor verrassingen komen te staan, daarom is het essentieel dat je als trouwfotograaf de nodige voorbereidingen treft, je kunt hierbij denken aan de spullen die je nodig hebt, alvast alles klaar leggen, overleggen met het bruidspaar om eventuele miscommunicatie te voorkomen. Vraag zo nodig of het bruidspaar nog wensen heeft want jij bent immers de fotograaf, zij niet. Je kunt vragen stellen zoals:

  • Wilt u liever de foto’s apart of een heel album?
  • Vraag of jij de foto’s mag gebruiken voor bijvoorbeeld je website.

Mogelijk zijn er vast andere vragen die je nog zou kunnen stellen, jij weet meer over fotograferen dan zij.

Als de locatie van de trouwerij onduidelijk is, vraag om een rondleiding zodat je een goed beeld krijgt over hoe het precies eraan toe zal gaan en zo voor jezelf te kunnen bepalen waar je gaat staan en wat niet tot overlast van de gasten zal zijn.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Zorg dat je altijd voorbereid bent voor als er wat onverwachts gebeurd, je kunt dan denken aan je fotocamera die ineens stopt met werken, neem daarom altijd 2 camera’s mee zodat je niet voor verrassingen zult staan. Het zal vast niet je eerste bruiloft zijn en ook dan is het verstandig om met enig regelmaat je geheugenkaart van beide camera’s te controleren.

Zorg dat je je vermaakt, maak een praatje met de mensen om je heen om te kijken welke gasten speciaal zijn en op wat voor manier voor het bruidspaar. Zorg ervoor dat je de namen weet van bijvoorbeeld de mensen die aanwezig waren in de ruimte waar de bruid en bruidegom zich omkleden.

Zo zorg je er uiteindelijk voor dat het bruidspaar tevreden is en jijzelf ook met een prettig gevoel weggaat. Het is namelijk niet niks dat bruidsfotografie!

Meer weten over bruidsfotografie? Klik dan op deze link!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *